***       Водещите вечерни новини       на 24 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 24 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! UK генерал очаква война с Русия. Доктор по Конституционно право за Радев: „посегателство върху независимостта на съда“


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 24 януари   

 

Той (началникът на Генералния щаб на Сухопътните войски) прикани английските управляващи да " активизират нацията ", с цел да се приготвят за война с Русия, в тирада на Международното ревю за бронирани транспортни средства в Лондон.

Въпреки че не поддържа военната работа, Сандърс акцентира нуждата от " смяна " в отношението на английската общност, с цел да бъде " душевен готова за боен спор с Русия ".

Речта на Сандърс пристигна, откакто други западни военни водачи и висши чиновници на защитата предизвестиха за риска от огромна война сред Москва и НАТО. Миналата седмица министърът на защитата на Германия Борис Писториус съобщи, че съветска офанзива против военния съюз НАТО е " допустима " след " пет до осем години ".

***

„ Знаем, че Русия е готова за война на безсилие, без значение какъв брой десетки хиляди свои жители ще загуби, и че Москва изразходва от ден на ден от ресурсите си за продължаващия спор. 

Разходите на съветския президент Владимир Путин за защита и сигурност към този момент ще доближат зашеметяващите 40% от бюджетните разноски на страната. А от началото на годината Кремъл увеличи залога, като усили интензивността на офанзивите си “.

„ В светлината на всичко това Украйна свърши невероятна работа, с цел да отблъсне своя завоевател. Тя си върна 50 % от територията, открадната от Русия, и отвори морски проход в Черно море.

Но Киев се нуждае от повече поддръжка – и то освен от Обединеното кралство. Нашите съдружници също би трябвало да се засилват “.

***

Доц. Борислав Цеков, лекар по Конституционно право, оцени като " посягане върху независимостта на съда " настояването на президента Румен Радев, определените Борислав Белазелков и Десислава Атанасова да не встъпват в служба по произнасянето на Конституционния съд за техния избор.

Обощенията на професионалната общественост не са правилни, тъй като не са правилни, те показват политическа  съпричастност. Друга част от академичната общественост не е заела такава позиция, тъй като не се води от политически благосклонности, съобщи в изявление пред БНР Борислав Цеков, визирайки вчерашната позиция на 14 от 27-те адвокатски колегии, оповестили се против избора на двамата конституционни съдии.

***

Със 133 гласа " за " и 56 " срещу " Народното събрание одобри проекторешение за смяна в правилника на Народното събрание по отношение на комисията за надзор над службите за сигурност. Въздържали се нямаше. По-рано през днешния ден депутатите удължиха съвещанието си до привършване на тази точка, която беше включена в допълнение в дневния ред. 

***

И надлежно нечий нерви не издържаха…

„ Лицето Божанков не стопира да заплашва мен и фамилията ми. Вместо да разяснява фамилията ми, лицето Божанков да излезе и да разяснява видео записите на гей оргии, в които взе участие и той “.

А повода: 

На трибуната излезе Явор Божанков от " Продължаваме промяната – Демократична България ". " Цончо Ганев приказва по всевъзможни други тематики, само че не и по тематиката на дебатите. Явно той има опит с имотните покупко-продажби. Говоря за жилището на сина му, Силвестър май се споделяше. Всички знаем по какъв начин е платен този апартамент и господин Ганев има опит в тези далавери ", съобщи Божанков. 

***

***

Област Пазарджик афишира грипна зараза. Временните противоепидемични ограничения влизат в действие от петък – 26 януари и ще са в действие до 2 февруари.

***

***

Унгарското държавно управление поддържа участието на Швеция в НАТО, е декларирал през днешния ден министър председателят Орбан пред генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг, заяви в мрежата " Екс " самият Орбан, представен от Ройтерс.

***

„ Трябва ни време, с цел да проучваме всички данни към рухването на самолета Ил-76, станало през днешния ден край съветския град Белгород ", това съобщи съветникът на украинския президент Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, съобщи Би Би Си.

„ Ще разясняваме случилото се тази заран по-късно. Необходимо ни е време, с цел да проучваме данните ", сподели сътрудникът на президента на страната-жертва на съветската експанзия.

От Генералния щаб на въоръжените сили на Киев разпространиха изказване на фона на новината за злополуката със самолета в граничещата с Украйна Белгородска област.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР